Bakker ontvangt A-status van Stichting Keurmerk Bloembollen Holland

Lisse, 22 januari 2016 – De bloembollen van Bakker zijn van de allerbeste kwaliteit en komen gegarandeerd uit. Dat blijkt uit keuringen uitgevoerd door Stichting Keurmerk Bloembollen Holland (SKBH). In het meest recente keuringsrapport van SKBH krijgt Bakker voor haar bloembollen op vrijwel alle criteria de hoogste beoordeling. De keurmeesters van SKBH brachten maar liefst elf keer een bezoek aan het magazijn van Bakker in De Zilk. Zij beoordeelden de bloembollen onder meer op kwaliteit, soort- en kleurechtheid, formaat en gezondheid. Bakker scoorde daarbij 251 punten uit de 260 punten die haalbaar zijn en verdiende hiermee de hoogst haalbare A-status.

Bloembollenleveranciers hebben veel belang bij het vertrouwen van de detailhandel en de consument dat de veelbelovende plaatjes op de website en in de gids de verwachtingen waar maken. Daarom laat Bakker, naast de Europees verplichte kwaliteitskeuring tijdens de teelt door de Bloembollenkeuringsdienst (BKD) en Naktuinbouw, haar bloembollen ook vrijwillig keuren door SKBH. In het keuringsrapport van december 2015 staat onder andere: “Zowel bij binnenkomst als tijdens opslag en verwerking, worden de gezondheid en kwaliteit van de producten door meerdere medewerkers gecontroleerd. Mochten onregelmatigheden zich voordoen tijdens de controles, dan zoeken we in overleg met Bakker naar een passende oplossing. Indien nodig worden verpakkingen nagekeken, aangepast of verwijderd.”

Gegarandeerde kwaliteit
“We zijn ontzettend blij met de A-status die SKBH ons heeft toebedeeld. Dag in dag uit zetten onze medewerkers zich in om de gezondheid van onze bloembollen te waarborgen zodat we gegarandeerd kwaliteit kunnen blijven leveren”, vertelt Paul Geraeds, directeur van Bakker. “We nemen op vrijwillige basis deel aan het kwaliteitsprogramma van SKBH, maar dat betekent niet dat de keuringen vrijblijvend zijn. De keurmeesters doen uitvoerige testen en planten ook test-bollen om te kijken of ze uitkomen en of het de juiste bloemen zijn. Zo kunnen wij de consument mooie bloemen garanderen in het voorjaar.”

Kijk voor meer informatie over het SKBH kwaliteitskeurmerk op guaranteedflowerbulbs.com.

 

Leave a reply