Een alternatieve kerstboom

Heb je geen zin in de rommel die een echte kerstboom geeft? Geen opbergplek voor een neppe? Of heb je misschien überhaupt geen plek voor een kerstboom in de woonkamer? Denk dan eens aan een alternatieve kerstboom! Het is weer eens wat anders en met de simpelste middelen kun je je woonkamer toch een echte kerstuitstraling geven. Want laten we eerlijk zijn, een kerstboom mag in deze tijden eigenlijk niet ontbreken… 😉

Onderstaande ideeën kwamen we tegen op Pinterest, laat je inspireren!

Alternatieve kerstboom van stammen

alternatieve kerstboom met stammen of plankjesMaak een kerstboom aan de muur van berkenstammen of zelfs gewone plankjes. Dit doe je door onderaan de langste exemplaren aan de muur te bevestigen, en dit werk je langzaam naar boven toe af met de kleinere exemplaren. Vervolgens kun je aan de stammen leuke kerstversiering, lichtjes en frutsels hangen. Dit werkt het makkelijkst als je wat spijkertjes in de stammen slaat.
Als je deze alternatieve kerstboom van plankjes maakt, kun je er zelfs van alles op zetten! Tip: voeg een leuke piek toe of zet je pronkstuk bovenaan.

Platte houten kerstboom alternatieve kerstboom planken

Als je een echte handy(wo)man bent, maak dan eens een moderne kerstboom van steigerhout. Eigenlijk een beetje hetzelfde idee als met de plankjes aan de muur, alleen kun je deze kerstboom “3D” maken. Zorg ervoor dat hij een stevige standaard krijgt zodat het geheel niet omkiepert.
Decoreer met natuurlijke materialen om een echte kerstboom na te bootsen, of kies eens voor iets geks zoals pasteltinten of zelfs felle fluorkleuren.

Lichtgevende kerstboom

Wat we de laatste tijd ook vaak zien, is een lichtjessnoer opgehangen in de vorm van een kerstboom. Sla wat spijkertjes in de muur waar je het lichtsnoer omheen draait zodat het goed blijft zitten en het de vorm van de boom volgt. Als je ervoor zorgt dat de haakjes of spijkertjes wat uitsteken, kun je zelfs nog kerstdecoratie aan deze alternatieve kerstboom hangen!

alternatieve kerstboom van alleen lichtjes

Kerstboom van kaarten of foto’s

alternatieve kerstboom kaartenKrijg jij elk jaar veel kerstkaarten? Maak dan in de loop naar de kerst een alternatieve kerstboom van de kaarten. Wil je dat het meteen al vormt, begin dan met het ophangen van de buitenste lijn. Naarmate je meer kaarten krijgt, kun je de boom gaan “invullen”. Niet genoeg kerstkaarten? Gebruik dan leuke foto’s met vrienden en familie voor de echte christmas spirit!

Maak jij ook een alternatieve kerstboom? We zien graag foto’s!

Blog eerder verschenen op 12-12-2014

 

Leave a reply

 

Kerstboom planten

Vind je je kerstboom zo mooi dat je hem eigenlijk niet weg wilt doen? Of vind je het gewoonweg zonde hem weg te gooien/te laten ophalen? Houd hem dan gewoon en zet ‘m in de tuin! L[...]

Kerstboom verzorgen

Het is tijd voor een kerstboom! Heb jij er al een staan? Als je een echte boom hebt is dat natuurlijk extra sfeervol, maar hoe verzorg je deze nou het beste? Lees verder wat je kun[...]