Kerstgroen binnen en buiten

Zelf vinden wij levende kerstdecoratie toch wel het leukst, zoals kerstgroen. Over een maandje is het alweer kerstmis dus kunnen we ons er nu alvast lekker mee uitleven! Vaak kunnen we kerstversiering makkelijk zelf maken, met wat groen uit eigen tuin bijvoorbeeld. En welke planten brengen er nou kerstsfeer in huis en tuin? Lees snel verder voor inspiratie en DIY-tips!

DIY met kerstgroen

Het eerste wat waarschijnlijk in je op komt bij “Do It Yourself” met kerstgroen, is het zelfmaken van een kerststukje. Door de jaren heen nog steeds populair, en het leuke is dat je materialen uit eigen tuin kunt gebruiken! Denk bijvoorbeeld aan hulst en skimmia met besjes, conifeer, buxus en meer. Lees hier een uitgebreid blog over het maken van je eigen kerstarrangement.

Maar er zijn nog veel meer uiteenlopende kerstdecoraties die je zelf kunt maken. Wat dacht je ervan om gewoon een kerststrik om je box-buxus te doen, en er wat lampjes in te hangen? Zo lijkt het net een cadeautje!
Of vul een glas met wat groen, rode besjes, water en een drijfkaars. Simpel, maar super leuk.

Zo zijn er nog veel meer leuke dingen te bedenken. Bekijk onze inspiratie die we vonden op Pinterest:

Winterbloeiers in de tuin

kerstgroen

Het kerstboompje 'Silver Crest' met witte glow in the dark pot

Tot kerstgroen behoren natuurlijk ook complete planten, zoals winterbloeiers. Populaire winterbloeiende planten zijn kleine heesters voor in de tuin met besjes zoals skimmia en bergthee.
Ook erg geliefd is de kerstroos, oftewel de Helleborus. Deze bloeiende plant staat erom bekend dat ze kleur brengt in de wintermaanden. En niet te vergeten, elk jaar komt ze terug met steeds meer bloemen! Hier blijf je dus elke kerst van genieten.

Op zoek naar iets unieks? Bijzonder kerstgroen bestaat ook in het grijs, dat zelfs neigt naar zilver. De Corokia en Calecophalus staan in elk kerststuk decoratief.
Een andere winterbloeier in groengrijze tint is dit (rechts) leuke "kerstboompje", de parasolden 'Silver Crest'. In onze webshop verkrijgbaar met bijpassende glow in the dark pot. Zo brengt deze plant zelfs tijdens de kerstavonden licht :).

Kerstplanten binnenshuis

Ardisia - kerstgroen

De Ardisia is perfect voor kerstgroen (en -kleur) binnenshuis

Aangezien we ons in dit seizoen niet veel in de tuin bevinden, is het leuk om bovenstaande planten vlakbij het raam te plaatsen. Zo kun je er ook binnen van genieten. Heb je die mogelijkheid niet, dan zijn er natuurlijk ook veel kerstplanten voor binnen verkrijgbaar.

De Ardisia geeft hetzelfde effect als een Skimmia of Gaultheria: de rode bessen brengen direct kerstsfeer op tafel. De populaire kerststerren of Princettia's zijn nu ook verkrijgbaar in de bijzondere kleuren parelwit, lichtroze en donkerroze. Perfect voor als je dit jaar kiest voor kerstversiering in die (modernere) kleurtinten.

Geniet van al het prachtige kerstgroen dat verkrijgbaar is, en breng een echte kerstsfeer in huis en tuin!

Blog eerder verschenen op 23-11-2013

 

Leave a reply