Landsmeer wint bloembollen voor de straat!

Woensdag 21 oktober 2015 heeft de uitreiking van de winactie ‘De lente begint in de herfst’, een samenwerking tussen Bakker en De Telegraaf, plaatsgevonden. Van 26 september t/m 10 oktober hebben maar liefst 750 Nederlanders hun straat opgegeven als plek die een bloembollen make-over verdiende!

Sfeer in Landsmeer

De winnaar is gevallen in Landsmeer: Maria van den Muijsenberg vond dat de Speksnijdersweg wel een flinke oppepper kon gebruiken. “Het is een doorgaande route en het lijkt ons leuk dat als de werkende mens richting baas gaat, hij in ieder geval door een kleurige straat heen en terug gaat.” Bovendien wordt de straat sinds kort omringd door een nieuwbouwwijk; een goede reden om de boel wat op te knappen.

Etagebeplanting

Alle 50 huisnummers van de Speksnijdersweg te Landsmeer ontvingen een prachtig bloembollenpakket met ruim 100 bloembollen, het Bakker plantschepje en een paar Bakker handschoenen. De bloembollen zijn geschikt voor etagebeplanting, een methode die Rob Verlinden voor de deur van Maria kwam demonstreren. In een grote bloempot werd begonnen met onderop wat potscherven en een laagje aarde. Daar komen de tulpenbollen op, met de neus naar boven. Vervolgens een nieuwe laag aarde met hyacinten erop, en daarna aarde met krokussen. Als laatste worden er viooltjes bovenop geplant, zodat er ook al in de herfst wat leuks te zien is!

Er was veel animo van gezellige buren die ook meteen hun pakket in ontvangst konden nemen. En natuurlijk kon er ook wat privé-advies worden gevraagd aan Rob, over planten die al in de tuin van Maria en Ed stonden.

LandsmeerDe uitreiking is te zien in Robs Grote Tuinverbouwing op zaterdag 14 november om 17:00 op SBS6, en in De Telegraaf van zaterdag 31 oktober.

Wij wensen de bewoners van de Speksnijdersweg te Landsmeer veel plantplezier en komen in de lente het resultaat bewonderen!

 

Leave a reply

 

Nationale Tulpendag 2013

Op zaterdag 19 januari a.s. is het Nationale Tulpendag!  Dan wordt op de Dam in Amsterdam de officiële aftrap van het tulpenseizoen gegeven. Het betekent het begin van de periode v[...]