Philodendron als hydrocultuurplant

Gezien in Robs Grote Tuinverbouwing, een echte sensatie!

De Philodendron ‘Atom’ is een prachtige groene kamerplant, die compact groeit. Rob Verlinden liet op 10 oktober 2015 in zijn programma iets heel bijzonders zien: van deze plant kun je een hydrocultuurplant maken! Dit houdt in dat de wortels zonder aarde in een laag water kunnen staan. Je kunt je wel voorstellen dat als je dit in een glazen vaas zet, dit een geweldig resultaat geeft.

Philodendron in Kleur Je Leven

In deze video laat Rob Verlinden aan Ivo zien hoe apart de Philodendron er als hydrocultuurplant uit ziet. Als je het water voldoende op peil houdt, doet deze plant het prima op een licht plekje zonder direct zonlicht.

Philodendron op water: DIY

Maar hoe kom je nu precies aan zo’n prachtige hydrocultuurplant? Bakker heeft de Philodendron ‘Atom’ uiteraard in haar assortiment, en met wat kleine handelingen kun je deze kamerplant omtoveren in een prachtige hydrocultuurplant.

Nodig:Philodendron
–    Philodendron ‘Atom’
–    Tuinslang of kraan
–    Glazen vaas
–    Keien
–    Water
–    Mest

 

Haal de plant uit de pot, en verwijder voorzichtig de aarde. Vervolgens spoel je de wortels met de tuinslang (of onder de kraan in een bak) tot alle aarde weg is.

philodendron

Plaats de plant in je passende vaas of pot, en leg de stenen op de wortels.

philodendron

Geef de plant nu een laagje water en vul dit elke 2 weken aan met wat mest op halve sterkte.

Veel plezier met je zelfgemaakte hydrocultuurplant! Maak jij er een, deel hem dan met ons op Facebook. :)

 

Leave a reply

 

Tuintips voor januari

Allereerst: een gelukkig nieuwjaar voor iedereen met veel tuinierplezier! In de eerste maand van dit jaar is het nog helemaal niet koud. Een mooie gelegenheid om wat klusjes in de[...]