Woonplant van de maand juli: Gerbera

Kleurige bloem met hoog knuffelgehalte

Alleen al met haar felle kleuren slaagt ze erin om je in een lichte vorm van extase te brengen. Geel, rood, oranje, roze, paars, wit: de variëteit is enorm. Ze zorgen dat de Gerbera bijna letterlijk straalt in je woning. Daarnaast heeft ze ook nog eens een hoog knuffelgehalte: haar behaarde stengel en zachte, stevige bladeren nodigen haast automatisch uit om geaaid te worden.

 

De Gerbera is een vrolijk bloeiende plant

De Gerbera komt oorspronkelijk uit Azië, Zuid-Amerika en Tasmanië. Ze werd in de 18e eeuw ontdekt door de Leidse botanicus Gronovius.
Gerbera, woonplant van de maand juli

Die vernoemde de vrolijk bloeiende plant naar zijn bloemen verzamelende Duitse collega Gerber. Sindsdien zijn talloze prachtige varianten geteeld: van grootbloemig tot kleinbloemig en een rijke variëteit aan kleuren.

 

Sprekende kleuren

Juist haar sprekende kleuren en de bijzondere kleurcombinaties waarin de Gerbera verkrijgbaar is maken deze opgewekte dame ook tot een zeer decoratieve woonplant. Plaats haar in een matchende gekleurde pot en je geeft je interieur een eenvoudig, maar enorm pakkend opfrissend accent.

De Gerbera staat bij voorkeur op een lichte plek. Geef haar regelmatig water met af en toe wat toegevoegde plantenvoeding. Doe je dat, dan zorgt zij dat jij wekenlang kunt genieten van haar vrolijke, oppeppende bloemen. Met een goed humeur en een gezonde portie levenslust als beloning!

Wil je meteen wat instant vrolijkheid in huis? Download dan hier de Gerbera kleurplaat en geef ‘m aan je kinderen, dan kan je vanmiddag nog genieten van vrolijke kleuren in huis!

Bakker verkoopt Gerbera’s in 5 vrolijke kleuren. Welke kleur kies jij?

 

 

Leave a reply

 

Algemene tuintips voor juli

Het is begin juli, en we hopen natuurlijk dat de echte zomer heel binnenkort aanbreekt. Dan zullen we optimaal van de tuin kunnen genieten; heerlijk zittend in het zonnetje terwijl[...]