Woonplant van de maand juni; Succulenten

 

Stel: de omstandigheden maken het leven niet makkelijk voor je. Je kunt niet anders dan beknibbelen op verzorging, voedsel en luxe elementen. Maar je redt het wel. Sterker nog: eigenlijk ben je een meesteres in het aanpassen aan de omstandigheden!
Jou krijgen ze niet klein! Dan is het toch niet meer dan juist dat je wordt uitgeroepen tot Woonplant van de maand?
De plant die probleemloos aan bovengenoemde beschrijving voldoet is dus de Succulent. Woonplant van de maand juni.

De Succulent is een held in het aanpassen naar de situatie. Succulent is afkomstig van het Griekse woord ‘succus’, wat sap betekent. De vetplant is namelijk een sappige plant, gespecialiseerd in het vasthouden van water. Oorspronkelijk komt ze voor in gebieden die worden geteisterd door droogte. Daar slaagt zij er als een van de weinigen in om haast probleemloos de elementen te trotseren.

Weinig florissante omstandigheden

woonplant van de maand juni

Eigenlijk is de Succulent geen aparte plantenfamilie. Succulenten (planten die water kunnen opslaan in wortel, stengel of blad) komen voor in tientallen  verschillende plantenfamilies. Sommige families kennen slechts een paar succulente soorten, anderen bestaan weer bijna helemaal uit Succulenten. Bekend voorbeeld van Succulenten zijn Cactussen. Die weten maar al te goed hoe belangrijk het is om water op te slaan om te kunnen overleven in weinig florissante omstandigheden. 

Gemakkelijk in verzorging

Een Succulent vraag weinig aandacht en verzorging. Het enige dat ze van je vraagt is een lichte standplaats. Felle zon wordt in sommige gevallen toegejuicht, maar andere soorten kunnen daar juist niet tegen. Qua temperatuur vindt ze alles prima. Regelmatig water geven in de zomer, hooguit maandelijks in de winter. Liever te weinig dan teveel: rottende wortels zijn nog te vaak de oorzaak van vroegtijdige sterfte. 

 

Bakker verkoopt een wisselend aantalvetplanten. Klik hier voor het huidige assortiment Succulenten.

 

Leave a reply